Dansmatten

Dansmatten zijn gemaakt om op te dansen! Het is een spel waarbij je ongemerkt fanatiek aan het sporten bent. Zo laat je jong en oud met plezier bewegen. Dansmatten zijn ideaal om in te zetten bij evenementen, feestjes, indoor spelen, open dagen, beurzen, sportgelegenheden en zelfs als energizer op scholen. Het brengt een lach op het gezicht van iedereen. Dankzij het spelelement worden de spelers die echt goed dansen beloond met de hoogste score. Behaal jij met jouw dans de hoogste score van de 4 tot 32 dansers? Dan ben je de winnaar!

Hoe werken dansmatten?

Een dansmat werkt heel eenvoudig en is door iedereen te gebruiken. De mat is een vierkante plaat die op de grond wordt gelegd. Dit is de ruimte waar jouw dansmoves plaatsvinden. Op de dansplaat zijn vier pijlen: pijl omhoog, pijl naar rechts, pijl omlaag en pijl naar links.

 

Voorbereiding van het dansspel

Van te voren wordt bepaald hoeveel spelers er tegelijkertijd meedansen. Dit is het aantal dansmatten dat er in de ruimte wordt klaargelegd. Samen met een groot scherm, beamer en geluidsset is de opstelling compleet. Alle spelers gaan op een eigen dansmat staan totdat de muziek start.

 

Dans en maak je beste danspassen!

Het spel start zodra er een lied is opgezet en de muziek begint. Op het beeldscherm worden pijlen vertoond op het ritme van de muziek. De richting van de pijlen komen overeen met de pijlen op de dansmat. Door in het ritme te blijven en op het juiste moment op de juiste pijlen te stappen krijg je punten. Wie het hoogst aantal punten heeft als het lied is afgelopen, wint!

 

De score wordt bijgehouden

In een hoek van het scherm wordt de score van iedere speler bijgehouden. Zo is goed in beeld wie welke positie heeft. Is het lied afgelopen en is de laatste pijl voorbij gekomen, dan is de eindscore bekend. De danser met de hoogste score wint! Maar niet getreurd als je niet wint, je kunt zó een nieuw spel starten met een nieuw liedje voor een revange.

 

Technische werking dansmatten

Er zit techniek verwerkt in elke dansmat. Onder elke pijl zit een bewegingsdetectie mechanisme dat elke stap op elke pijl registreert. Door de mega snelle verbinding tussen de zender en ontvanger van het systeem, wordt de nauwkeurigheid van de dansbeweging beoordeeld. Is de stap op tijd gezet en op de juiste pijl? Dan worden er punten toegekend. De techniek is onzichtbaar en weggewerkt in de dansplaat. Zo kun je onbezorgd dansen en doet de techniek zijn werk.

Dansmatten of dansplaten; de verschillen

Er is bijna geen verschil tussen dansmatten of dansplaten. In de volksmond wordt hetzelfde bedoeld met als doel een ondergrond te bieden om op te kunnen dansen! Echter is er wel onderscheid in materiaal en kwaliteit. Beide soorten hebben voor en nadelen als je een keuze moet maken.

 

De dansmat

Een dansmat is meestal gemaakt van een stof in combinatie met een zachte variant van kunststof of rubber. Hierdoor is de mat buigbaar, op te rollen en makkelijk verplaatsbaar. Het nadeel is echter dat dankzij het lichte materiaal de mat snel kan verplaatsen als je er je dansbewegingen op maakt. Ook is de techniek die erin verwerkt zit zoals bedrading kwetsbaar.

 

De dansplaat

Dansplaten zijn in tegenstelling tot dansmatten gemaakt van een hard materiaalsoort. De plaat is gemaakt van hout. Dit vormt een stevige basis om op te gaan staan en te bewegen. De pijlen liggen op de houtplaat en zijn gemaakt van een stevige kunststof. Het is goed te voelen dat de dansplaat kwalitatief hoogstaand is. De uitsparingen aan de onderzijde worden gebruikt om de techniek weg te werken en onzichtbaar te maken. De plaat zal niet snel verschuiven bij het spelen van het dansspel. Het nadeel is echter dat de plaat vrij zwaar is en bij het opruimen van de set kun je er slechts één of twee tegelijkertijd wegdragen.

Dans en speel het spel!

De dansmatten van Sportgames zijn geschikt voor jong en oud. Ongemerkt ben je fanatiek aan het sporten tijdens het laten zien van je beste dansmoves. Het spel is geschikt om samen te spelen met tot wel 32 spelers. Dat betekent dat er 32 dansmatten in de ruimte liggen. Je kunt dansen op verschillende soorten muziek. De nieuwste liedjes uit actuele hitlijsten worden omgebouwd zodat het dansbaar wordt voor Sportgames. Daag je vrienden, collega’s of kennissen uit op de dansplaten en speel!

Reacties

Contact

Neem contact met ons op voor vragen, de mogelijkheden en om uw wensen te bespreken. Wij kunnen ook een gratis demonstratie verzorgen zodat u Sportgames zelf kunt beleven.

Neem contact opVraag een gratis demonstratie aan

Koop

Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verkoop.

Klik hier

Huur

Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verhuur.

Klik hier

Contact

Benieuwd wat Sportgames voor u kan betekenen? Klik dan hier.

Klik hier