16 okt Hoe vermaak je tegenwoordig je klanten?

Hoe vermaak je tegenwoordig je klanten?

Met deze lastige vragen worstelen veel organisaties uit de vrijetijdsbestedingsbranche. De afgelopen jaren zien we een tendens dat de bezoeker veel kritischer, veeleisender en mondiger is geworden. Gasten betalen bewijzen van spreken niet meer alleen voor een vakantieaccommodatie , ook het verblijf en de faciliteiten moeten bijzonder zijn.

Door het steeds verder toenemende gebruik van platforms als vergelijkingssites, blogs en social media wordt de bezoeker steeds geëmancipeerder. Als bezoeker kan je eenvoudig ervaringen van anderen achterhalen waardoor je een beter referentiekader krijgt. Daarnaast heb je als bezoeker de mogelijkheid om zowel je positieve ervaringen als negatieve ervaringen te delen.

Beleving toevoegen in de vrijetijdsbranche als antwoord

Ging het vroeger vaak om het leveren van tastbare kwaliteit en stond de dienst en/of het product “centraal”,  zien we nu dat het bij de recreanten veel vaker gaat om ontastbare zaken als sfeer, uitstraling, gevoel, emotie, aankleding, aandacht, originaliteit, status.
Bezoekers en gasten willen iets extra. Ze willen vermaakt worden. Iets unieks ervaren, iets dat aansluit bij zijn of haar behoeften. Kortom , het draait om beleving. Zodra je als vrijetijdsbestedingsorganisatie de juiste beleving weet te creëren, ben je ook op de juiste weg om je klantenbinding te vergroten. Bovendien ben je dan bezig je positief te onderscheiden ten opzichte van jouw branchegenoten.

Starten met het creëren van de juiste beleving

De basis is inzicht in de behoefte van de bezoeker. De ene bezoeker is de andere namelijk niet. Het creëren van beleving is dan ook een nauwgezet proces dat het nodige onderzoek vergt. Dit onderzoek levert informatie op waarmee de behoefte van de bezoekers beter in kaart kan worden gebracht.

Meer weten? Meld u aan dan ook aan en een ontvang tips over hoe u de juiste beleving kunt creëren.

Extra sfeer en voor meer belevenis zorgen?

Meld u dan nu aan en ontvang leuke tips!

Volg ook ons blog

 

Neem contact met ons op

Voor meer informatie neemt u contact met ons via onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Uitleg

  Hoe werkt Sportgames? Klik hier voor de werkwijze van de Sportgames gameplaten.

  Klik hier

  Huur

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verhuur.

  Klik hier

  Koop

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verkoop.

  Klik hier