17 okt Instructies en speluitleg bij de Healthy school games

Speluitleg die horen bij de Healthy school games

Iedere speler krijgt een draadloze plaat waarop 4 pijlen zichtbaar zijn. Deze plaat is verbonden met de computer en aan het scherm. Iedere speler staat uiteraard met zijn gezicht richting het scherm. Zodra iedereen op een plaat staat kan het spel starten.

Het doel van het spel is om punten te verzamelen. Dit doen de deelnemers door op het juiste moment met hun voet op de juiste pijl te stappen. Welke pijl en op welk moment dit is, wordt op het scherm aangegeven. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling om de beweging op het ritme van de muziek uit te voeren.

Wedstrijdelement van de game

Een speler krijgt punten wanneer hij of zij op het juiste moment op de juiste pijl stapt. De score van iedere speler wordt bijgehouden op het scherm en kan door de speler tijdens het spel bekeken worden.

Zodra de game is afgelopen, dat komt de einduitslag  in beeld. Het doel van dit wedstrijd element is om mensen te motiveren om de volgende keer meer punten te behalen.

Moeilijkheidsgraad en uitbreidingsmogelijkheden

Healthy school games is eenvoudig om af te stellen op niveau en intensiteit. Zo zijn de muzieknummers onderverdeel in een moeilijkheidsschaal van 1 tot 5. Zodra de spelers eenmaal hun nummer hebben gekozen, dan hebben zij de mogelijkheid om aan te geven of zij een beginner, gevorderde of expert zijn.

De game maakt het zelfs mogelijk om te werken met verschillende schermen. Bijvoorbeeld de rechterkant van het scherm is voor beginners en de linkerkant voor de gevorderde spelers.

Gamevariaties

De ontwikkelaars van Healthy school games (Sportgames) maken diverse games die allemaal gespeeld kunnen worden met de installatie. Zo is onlangs het spel “Frogger” en de game “Falldown” gelanceerd.

Daarnaast blijft Sportgames de komende jaren nieuwe, leuke en uitdagende spellen ontwikkelen .
Deze games zijn gratis beschikbaar voor iedereen die Healthy school games in “huis” hebben.

Waar en wanneer kunt u Healthy school games spelen

Het installeren van  de game is vrij eenvoudig. Instellen kunnen ervoor kiezen om de game pertinent op te stellen in bijvoorbeeld de kantine, aula, klaslokaal, een activiteitenruimte, in de gang of in een andere ruimte.

Zo kunnen de leerlingen in hun vrije uurtjes met of zonder begeleiding van een spel en of activiteitenbegeleider samen sporten en gamen tegelijk. Uiteraard geldt dit ook voor de medewerkers van uw school. Ook zij kunnen tijdens verloren uurtjes of in de pauze gezond en actief gamen.

Healthy games is eenvoudig te installeren en te verplaatsen. Dit maakt dat de installatie eenvoudig binnen de organisatie te rouleren is. Ook zien we dat scholen Healthy school games toevoegen aan hun gym materialen.  Daarnaast is het eenvoudig om de game op- en af te bouwen op een externe locatie. Dit zorgt ervoor dat naast de hele organisatie kan profiteren van de Healthy school games.

 

Profijt hebben van een gezonde en actieve onderwijsinstelling

Meld u dan nu aan en ontvang leuke tips!

Volg ook ons blog

 

Neem contact met ons op

Voor meer informatie neemt u contact met ons via onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Onder bezoekadres is:

  Sportgames.info
  Hulleweg 27
  7361 GG Beekbergen (Apeldoorn)
  T 055 5340396

  Uitleg

  Hoe werkt Sportgames? Klik hier voor de werkwijze van de Sportgames gameplaten.

  Klik hier

  Huur

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verhuur.

  Klik hier

  Koop

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verkoop.

  Klik hier