17 okt De positieve effecten van een actieve leefstijl binnen de school

Zijn de positieve effecten van een actieve leefstijl voldoende bekend binnen uw school?

Als docent(e) en in een breder perspectief als voortgezet onderwijsinstelling wil je natuurlijk de optimale (leer)omstandigheden creëren voor leerlingen zodat zij zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Een veilige, motiverende en inspirerende omgeving waarin zij gecoacht en begeleid worden bij het maken van belangrijke stappen richting de toekomst vormt hiervoor een prima basis. Daarnaast biedt het aanbieden van een gezonde omgeving zowel voor leerlingen als docenten enorm veel mogelijkheden.

Leerlingen hebben namelijk profijt van een gezonde en actieve leefstijl

Onderzoek laat zien dat scholen die in hun beleid aandacht besteden aan een actieve leefstijl, beter presteren is voor een actieve leefstijl beter presteren. Zo is het ziekteverzuim lager, zijn de schoolprestaties verbeterd, is het percentage schoolverlaters teruggedrongen en neemt de kans op een succesvollere loopbaan toe.

Ook het welbevinden van leerlingen krijgt een boost

Een actieve leefstijl zorgt er ook voor dat kinderen/jongvolwassenen beter in hun vel komen te zitten. Wanneer je gezond leeft, brengt dit aanzienlijk veel prettige gevoelens met zich mee. Eén van de effecten hiervan is dat dit zijn positieve weerslag heeft op de prestaties en op het creëren van een prettig leefklimaat binnen de onderwijsinstelling.

Leerlingen weerbaarder maken

Wanneer je als school zorg draagt voor een gezonde omgeving waarbij een actieve leefstijl gestimuleerd wordt, dan zorg je ervoor dat leerlingen weerbaarder worden. Leerlingen zijn gemiddeld genomen gezonder en dus minder vatbaar voor ziek-zijn.

Daarnaast draag je als onderwijsinstelling/docent(e) bij aan het bewustzijn van een actieve leefstijl. Ook zien wij dat leerlingen met een actieve leefstijl minder vatbaar zijn voor ongezonde leefstijlfactoren als roken, alcohol en (soft)drugsgebruik.

Tips voor een actievere leefstijl op school

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang advies en leuke tips voor het ontwikkelen van een actieve leefstijl binnen jouw school.

 

Profijt hebben van een gezonde en actieve onderwijsinstelling

Meld u dan nu aan en ontvang leuke tips!

Volg ook ons blog

 

Neem contact met ons op

Voor meer informatie neemt u contact met ons via onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Onder bezoekadres is:

  Sportgames.info
  Hulleweg 27
  7361 GG Beekbergen (Apeldoorn)
  T 055 5340396

  Uitleg

  Hoe werkt Sportgames? Klik hier voor de werkwijze van de Sportgames gameplaten.

  Klik hier

  Huur

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verhuur.

  Klik hier

  Koop

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verkoop.

  Klik hier