17 okt Als beleidsmedewerker van een gemeente meenhelpen een gezond en actief klimaat creëren

Hoe kunt u als beleidsmedewerker van een gemeente meehelpen een gezond en actief leefklimaat te creëren?

Een typisch vraagstuk van deze tijd. De kans is groot dat u als beleidsmedewerker betrokken bent bij het vinden van passende antwoorden op deze serieuze uitdaging.

Immers, inmiddels staat onomstreden vast, dat een gezonde leefomgeving ervoor zorgt dat inwoners zicht prettiger voelen.  Daarnaast biedt het creëren van een gezonde leefomgeving enorm veel mogelijkheden om effectief lokaal beleid te ontwikkelen en uit te voeren ten behoeve van maatschappelijke thema´s.

Denkt u maar eens aan de strijd tegen overgewicht, het terugdringen van eenzaamheid, het bevorderen van integratie, het wegwerken van gezondheid- en welzijnsachterstanden. Allemaal serieuze en relevante maatschappelijke thema`s waarbij  de lokale overheid een grote positieve invloed op kan uitoefenen.

“Sportstimuleringsprogramma´s leveren een waardevolle bijdrage aan het maatschappelijke en sociale domein.´´

Kenmerkend voor veel mensen met een gezonde leefstijl is dat zij voldoende bewegen. Verantwoord bewegen is namelijk essentieel voor een gezonde leefstijl. Zo is voldoende sport en bewegen, mits onder de juiste begeleiding een uiterst effectieve methode in de strijd tegen overgewicht. Om maar een voorbeeld te noemen.

Daarbij is inmiddels onomstotenlijk bewezen dat sport en bewegen een waardevolle bijdrage leveren aan het maatschappelijk en sociale domein. Zo zorgt sport en bewegen voor verbroedering, sociale verbinding, een voor participatie aan de maatschappij.  Immers, via sport en bewegingsactiviteiten ontmoeten mensen uit alle lagen van de samenleving elkaar op een laagdrempelige wijze.

Voor de lokale overheid is het daarom interessant om haar burgers te faciliteren in de juiste sportfaciliteiten en sportprogramma´s.

Sportstimuleringsprogramma´s binnen de gemeente via Sportimpuls (subsidie)

Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Een prima initiatief die enerzijds lokale ondernemers kansen biedt en anderzijds burgers mogelijkheden biedt een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over het lokaal stimuleren van sport en bewegen en over succesvolle lokale sport-en bewegingsinterventies ?

Bekijk dan onze blog updates.

 

Meer weten over een gezond en actief leefklimaat creëren? 

Meld u dan nu aan en ontvang leuke tips!

Volg ook ons blog

Neem contact met ons op

Voor meer informatie neemt u contact met ons via onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Onder bezoekadres is:

  Sportgames.info
  Hulleweg 27
  7361 GG Beekbergen (Apeldoorn)
  T 055 5340396

  Uitleg

  Hoe werkt Sportgames? Klik hier voor de werkwijze van de Sportgames gameplaten.

  Klik hier

  Huur

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verhuur.

  Klik hier

  Koop

  Benieuwd naar ons aanbod? Klik hier om meer te weten te komen over alle prijzen voor verkoop.

  Klik hier